Gong sudjelovao na Godišnjoj konferenciji o ljudskim pravima

Foto: Citizens, Equality, Rights and Values programme – CERV Croatia / HINA/ Damir SENČAR/ ds

Dražen Hoffmann iz Gonga gostovao je 27. travnja na godišnjoj konferenciji o ljudskim pravima Kuće ljudskih prava Zagreb na panelu “Suzbijanje širenja lažnih informacija”, zajedno s istraživačicom na projektu ProFact te profesoricom s Fakulteta političkih znanosti Milicom Vučković, Viktorijom Car, profesoricom s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu te Stanislavom Benderom iz Agencije za elektroničke medije.

Diskusija se ticala načina na koje se nepovjerenje u znanost i medije – kao najvažnije suvremene izvore spoznaje o svijetu – pokazalo kao rasprostranjen i aktualan problem u kriznim uvjetima pandemije i rata te kako su dezinformacije zadobile ravnopravan „glas“ u javnosti.

Govoreći o dezinformacijama, Dražen Hoffmann je također predstavio multidisciplinarni projekt “Pro-fact: Razotkrivanje COVID-19 dezinformacijskih narativa u Hrvatskoj istraživanjem, provjerom točnosti činjenica i edukacijom”, čiji je nositelj Gong. Projekt istraživanjem, podizanjem svijesti i jačanjem kapaciteta sveobuhvatno pristupa društvenom, političkom i zdravstvenom problemu širenja COVID-19 dezinformacijskih kampanja, zajedno s partnericama Fakultetom političkih znanosti u ZagrebuSveučilištem u DubrovnikuFaktograf.hr-omFakultetom elektrotehnike i računalstva te suradnicama Hrvatskim novinarskim društvom (HND) i Sindikatom novinarki Hrvatske (SNH).

Snimku panela možete pogledati OVDJE (od 2h i 12 min)

Foto: Citizens, Equality, Rights and Values programme – CERV Croatia / HINA/ Damir SENČAR/ ds
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram