Pravila privatnosti

Zaštita privatnosti

Gong privatnost i povjerljivost osobnih podataka smatra važnim te poštuje privatnost posjetitelja ovih mrežnih stranica u svako doba.

U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, ažurirali smo pravila o zaštiti osobnih podataka posjetitelja ovih mrežnih stranica.

Napomena za osobe mlađe od 18 godina

Brinemo se za zaštitu privatnosti osoba mlađih od 18 godina. Ako imate manje od 18 godina, molimo da tražite dopuštenje roditelja/skrbnika prije nego što s nama podijelite svoje osobne informacije.

Tko smo mi?

Gong je organizacija civilnog društva usmjerena unaprjeđenju demokratskih procesa i institucija te demokratske političke kulture kao i poticanju aktivnog i odgovornog sudjelovanja građana u političkim procesima. Naše sjedište nalazi se u Zagrebu, na adresi Trg bana Josipa Jelačića 15. Gong možete kontaktirati telefonom na  broj +385 1 4825 444 i putem kontakt-forme.

Više o GONG-u.

AŽURIRANA PRAVILA O PRIVATNOSTI OD SVIBNJA 2018.

 1. PODACI KOJE DIJELITE S NAMA

a.)    INFORMACIJE KOJE SAMI UPISUJETE KROZ FORME ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA

Vaša e-mail adresa u slučaju da je odlučite podijeliti s nama ispunjavanjem forme za pretplatu na mjesečni bilten (newsletter) Gonga.

Podaci koje nam ostavite ispunjavanjem obasca za kontakt:

  (https://gong.hr/hr/o-gong-u/kontakt/)

b.)   INFORMACIJE KOJE AUTOMATSKI PRIKUPLJAMO OD VAS

Gong koristi kolačiće i prikuplja informacije koje se tiču IP adresa, preuzetog sadržaja, broja posjetitelja, vremena posjeta te demografske podatke posjeta po zemljama, a sve u statističke svrhe. Gong ne otkriva informacije prikupljene na taj način trećim stranama ni pod kojim uvjetima, osim u slučaju zakonske obveze. Saznajte više o kolačićima te kako ih isključiti ovdje.

Osim navedenih statističkih informacija, ove mrežne stranice ne prikupljaju podatke o posjetiteljima, osim podataka koje posjetitelji dobrovoljno i na vlastiti poticaj otkriju tijekom komunikacije s Gongom. Svi osobni podaci koje posjetitelji otkriju tijekom komunikacije ostaju strogo povjerljivi i njihovo je procesuiranje usklađeno s Općom uredbom o zaštiti podataka.

 1. KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE

E-mail adrese koje ste nam ustupili koristimo isključivo za slanje biltena koji se u pravilu šalju na mjesečnoj bazi.

Vaše e-mail adrese čuvamo u bazi podataka koja se također nalazi na servisu za generiranje mjesečnih biltena. Gong je poduzeo sve potrebne sigurnosne mjere da osigura korištenje vaših podataka isključivo u svrhe za koje je dana privola.

Podatke koje nam ostavljate ispunjavanjem obrasca za kontakt koristimo za odgovaranje na vaš upit. Anonimizirani podaci mogu se koristiti u svrhe statistike o upitima odnosno savjetovanjima novinara i građana.

Prikupljanje informacija putem kolačića služi za optimiziranje vašeg korisničkog iskustva te praćenje općih statistika posjećenosti stranice i analizu prometa putem Google Analyticsa (servisa koji omogućuje anonimizirano praćenje posjeta stranici).

Gong povremeno provodi ankete o učincima svojih programa, istraživanja javnog mnijenja i sl. Ove ankete provode se elektronskim putem ili u pisanoj formi. Pojedinačne svrhe i načini korištenja podataka dio su obrasca za prikupljanje podataka. Upite vezane uz pojedine ankete šaljite nam na osobni-podaci@gong.hr

Vaši podaci čuvaju se dok traje potreba za njhovim korištenjem u skladu sa svrhom za koju je dana privola. Ukoliko s nama podijelite vašu e-mail adresu za potrebe slanja biltena, ona se čuva dok god Gong nudi uslugu slanja biltena, osim u slučaju otkazivanja pretplate – u tom slučaju vaša adresa se uklanja iz baze. Za ostale podatke koje prikupljamo, vaši podaci se čuvaju dok god je to opravdano svrhom prikupljanja ili postoji zakonski rok za držanje podataka. Primjerice, ako ispunite anketu za svrhu projekta koji traje 2 godine, podaci za koje je dana privola se čuvaju ono vrijeme koje je potrebno da se zadovolji projektna obveza (2 godine + izvještajno razdoblje). U svakome trenutku imate pravo zatražiti brisanje ili izmjenu vaših podataka u bazi.

 1. TKO IMA PRISTUP VAŠIM PODACIMA?

Vašim podacima u zaštićenoj bazi koja se čuva na serverima Gonga mogu pristupiti isključivo osobe zaposlene u Gongu ovlaštene za pristup podacima, a za svrhe za koje postoji privola korisnika (dakle, za koje ste dali svoje eksplicitno dopuštenje) ili legalna osnova korištenja. Zaposlenike Gonga veže Pravilnik o radu i Pravilnik o zaštiti podataka koji je usuglašen s Općom uredbom o zaštiti podataka.

DIJELJENJE PODATAKA S TREĆIM STRANAMA:

Gong koristi web servise za slanje biltena i analizu prometa na stranici. Odnos Gonga i svih trećih strana s kojima se dijele vaši podaci uređen je posebnim ugovorima usklađenim s Općom uredbom o zaštiti podataka, a koji jamče da se osobni podaci (e-mail adresa, anonimne statistike o prometu na mrežnoj stranici i sl.) koriste isključivo u svrhe za koje je dana vaša privola. U slučaju korištenja bilo kojeg oblika vanjskih usluga koje uključuju pristup vašim osobnim podacima, pristup se uređuje ugovornim odnosom usklađenim s Općom uredbom o zaštiti podataka.

DIJELJENJE VAŠIH PODATAKA S TREĆIM STRANAMA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE I EUROPSKE UNIJE

Ove mrežne stranice koriste servise, poput servisa za distribuciju biltena MailChimp, zbog kojih se osobni podaci koje dijelite s nama (vaša adresa elektroničke pošte) može prenositi u zemlje izvan teritorija Republike Hrvatske odnosno Europske unije, gdje se nalaze serveri za pohranu podataka. Ove zemlje nemaju nužno jednake zakone zaštite privatnosti kao Europska unija. Davanjem svojih osobnih podataka na korištenje, pristajete na ovakvo dijeljenje, pohranu i korištenje podataka. U slučajevima u kojima se vaši podaci dijele s trećim stranama izvan Republike Hrvatske odnosno Europske Unije, poduzet ćemo sve potrebne korake ne bismo li osigurali da su zadovoljene potrebne sigurnosne i tehničke mjere za zaštitu vaših podataka na način opisan u ovim Pravilima privatnosti.

 1. VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST

Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka, imate pravo na:  

 • Pristup podacima – možete tražiti potvrdu obrađuju li se trenutno vaši osobni podaci i tražiti omogućavanje pristupa tim podacima.
 • Ispravak – imate pravo tražiti ispravak netočnih osobnih podataka (primjerice, možete tražiti da ažuriramo e-mail adresu).
 • Zaborav – imate pravo tražiti brisanje podataka iz baze.
 • Prenosivost – možete tražiti prijenos svojih podataka u drugu bazu i dostavu vaših osobnih podataka u strojno čitljivom formatu.
 • Prigovor – možete uložiti prigovor i tražiti ograničenje odnosno prestanak obrade vaših osobnih podataka.
 • Ograničenje korištenja – možete nas tražiti da prestanemo obrađivati vaše osobne podatke u bilo kojem trenutku
 • Usprotiviti se automatiziranom profiliranju – Gong ne koristi sustave za profiliranje korisnika. U slučaju uvođenja takve prakse Gong će eksplicitno tražiti pristanak za upotrebu vaših podataka u te svrhe.
 1. KOME SE OBRATITI ZA ZAŠTITU VAŠIH PRAVA?

Za brisanje, izmjenu, ograničavanje korištenja osobnih podataka kao i sve ostale upite ili zahtjeve vezane za prava koja proizlaze iz Opće uredbe o zaštiti podataka, kontaktirajte nas na osobni-podaci@gong.hr
Službenik za zaštitu osobnih podataka u Gongu je Melisa Skender, kojeg možete izravno kontaktirati na gore navedenu e-mail adresu.
Pritužbe zbog povrede osobnih podataka u Republici Hrvatskoj istražuje i rješava Agencija za zaštitu osobnih podataka. O načinima ulaganja pritužbe saznajte više na www.azop.hr.

Zadnja verzija Pravila korištenja ažurirana je u 4. siječnja 2021.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram