Jednostavni koraci za razlikovanje pouzdanih od nepouzdanih informacija

Source: Kurs for Gong

Put medijske pismenosti možda nije lakši put, ali je svakako bolji. Danas kada se suočavamo sa sve većim brojim informacija, sve je bitnije moći razlikovati pouzdane od nepouzdanih - ne možemo očekivati da će netko taj posao odraditi za nas, već moramo biti sposobni samostalno to procijeniti, koliko god da je teško! Upravo zato donosimo kratki video u kojemu je taj put razlomljen u nekoliko jasnih koraka, bez kojih je ponekad teško razlikovati pouzdane od nepouzdanih informacija.

Što smo medijski pismeniji, to bolje možemo rasuđivati pouzdanost informacija, a kako osnažiti svoju medijsku pismenost kroz pet jednostavnih koraka saznajte u videu Kiwi produkcije!

Video Kiwi produkcije je nastao u sklopu projekta Pro-fact, koji istraživanjem, podizanjem svijesti i jačanjem kapaciteta sveobuhvatno pristupa društvenom, političkom i zdravstvenom problemu širenja COVID-19 dezinformacijskih kampanja, a provode ga zajedno Gong, Fakultet političkih znanosti, Sveučilište u Dubrovniku, Fakultet Elektrotehnike i Računarstva, Faktograf.hr sa suradnicama Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinara Hrvatske (SNH).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram