Gong u Zadru održao trening za 20 novinarki i novinara, studenata i studentica novinarstva

Gong je prošli petak i subotu u Zadru održao trening "Novinarstvom protiv dezinformacija" za 20 novinara i novinarki, studentica i studenata novinarstva.

Cilj treninga bio je otvoriti diskusiju o svim faktorima koji doprinose rasprostranjenosti i utjecaju dezinformacijskih narativa koje su proteklih godina potresle medijske scene i političke sustave. Također, ovom edukacijom nastojalo se stvoriti prostor za razmjenu iskustava među kolegicama i kolegama, te potencijalnu buduću suradnju.

Profesorica Irena Radej sa Sveučilišta Sjever, profesorice Andrea Vranić i Mirjana Tonković s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, novinarka i urednica Đurđica Klancir, novinarka i fact-checkerima Katarina Bulatović, te Dražen Hoffmann i Svjetlana Knežević iz Gonga kroz interaktivne rasprave izveli su dva dana pilot programa s fokusom suzbijanju i prevenciji i suzbijanju dezinformacija.

“Pro-fact: Razotkrivanje COVID-19 dezinformacijskih narativa u Hrvatskoj istraživanjem, provjerom točnosti činjenica i edukacijom” je multidisciplinarni projekt čiji je nositelj Gong, a partnerice su Fakultetom političkih znanosti u Zagrebu, Sveučilištem u Dubrovniku, Faktografom, Fakultetom elektrotehnike i računarstva. Na projektu surađuju i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Sindikat novinarki Hrvatske (SNH).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram